Sunday, 20 March 2011

TRIP WITH FAMILY March 2011

بسم الله الرحمن الرحيم

بارك الله فيكم

السلام عليكم

Sedikit perkongsian melalui gambar'pic' yang ana ambil semasa perjalanan melawat negeri2 dalam Malaysia ni.^^
TRIP with my lovely FAMILY.
5 hari 4 malam
12/3/2011 - 16/3/2011
Sabtu - Rabu
Terengganu > Teluk Chempedak(Pahang) > Genting Highland(Pahang) > Kuala Lumpur
Perjalanan yang panjang...Kesian abi selaku pemandu kereta,fuh!~mesti letih bawa sampai beratus-ratus KM.
Kalau la ana dah "settle"kan lesen memandu,InsyaAllah ana boleh gilir2 bawa kereta dengan abi. =D

Walaubagaimanapun,akhirnya...ana kecundang.demam! hehehe.. (-_-)"
Ujian dari Allah...
demam masa time balik dari Trip
Alhamdulillah dah sembuh sehari lepas tu

Tapi...
Ni baru berkesempatan nak update blog setelah AFK selama beberapa hari.
gambar2 trip kat bawah ni sepatutnya disusun ikut urutan yg betul.
Dah jadi macam ni,maksudnya gambar yang dari bawah tu sepatutnya start dulu.
maaf...akan kesilapan ini.. =)

SubhanAllah...
Memang indah ciptaan Allah di dunia ini.



Ni gambar kereta api lama di luar Muzium Negara,KL



Kitab suci AL-QURAN lama yang bertulisan tangan.
SubhanAllah~


Pemandangan di luar Muzium Negara,cantik kan? ;)
cuaca agak panas masa ni~


Alhamdulillah~
berkesempatan juga untuk melawat I-City
^___^ NICE!


cantik...pemandangan bukan pokok sebenar yg telah bertukar warna ya...!~
lampu LED yg digunakan.
=p


di gurun Sahara??
tak de la~
di I-City ni


Syukran acu(mak su) sbb sudi bawa ana n family jalan2 kat sini.


Genting Skyway parking yg atas tu.
Parking FULL.
So,abi terpaksa la park di atas sekali. ^^



Jangan panic bila cable car ni berhenti di tengah2 hutan belantara tu.
mereka ada sebab.
Sebab nya nak sesuaikan dengan cuaca dan memberikan keutamaan kepada warga tua yang menaiki cable car ni.


dah sedia???
Bismillahhirrahmanirahim..
bergerak.....!!!!!~krek..krek..krek....zummmm............
jumpa pelancong arab,korea,jepun. =)


Semasa di perhentian R&R menuju ke Genting Highlands..
curi2 ambil gambar,adik lambat sangat singgah beli ice-cream pula. =D


Pantai yang ana lupa nama dia,sedangkan tengok sign board dia.
aduh!~maaf ya
Pantai K...(entah la ;) )


SubhanAllah~
cantik kan pemandangan Kampung Nelayan ni
Terengganu


Pintu Gerbang nak ke Masjid Kristal,Terengganu


Masjid Kristal,Terengganu.
hujan renyai2...
ramai juga pengantin ambil photo shot di sini


^________^

Alhamdulillah..Selamat Pergi dan Pulang dari TRIP ni.

p/s:Untuk miki n Ciki(my lovely hamster) sorry ya sebab tak bleh nak gendong bawa sekali pegi sana. ( ^_~ )

Wassalam..


Nur Farhana

2 comments:

ahmed said...

moga perjalanan kembara di bumi Allah dipenuhi dengan ibrah yg dapat kita hayati dlm khidupan
ini.
shukran ala ziaratik.

Nur Farhana said...

ahmed:InsyaAllah...
a'fwan