Tuesday, 12 April 2011

Alhamdulillah...THANK YOU ALLAH

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum wbt.

Semoga pembaca blog ana sekalian sentiasa di bawah lembayung kasih dan rahmat daripada-Nya.

http://silfianaelfa.files.wordpress.com/2009/04/23127-muslimah.jpg


ALHAMDULILLAH...ALHAMDULILLAH...ALHAMDULILLAH...*syukur pada Mu Ya Rabbi*

"kita hanya mampu merancang,tapi Allah yang menentukan segalanya."

ya..segalanya.

termasuklah hari ini. ^^

*owh~masih gembira* bersyukur sangat2.

kenapa??????


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

ini klu nya~


http://2.bp.blogspot.com/_ABqKIzIFrDU/TUxad8kIhVI/AAAAAAAABTo/nTnVteU_ZuQ/s400/pass.jpghttp://2.bp.blogspot.com/-ZHva4ukfpeE/TXcwi9mRaYI/AAAAAAAAAC4/h99l1dhCgMA/s1600/Picture2%255B1%255D.jpg



bagaimana?

faham dengan maksud klu ini?

jelas bukan?

"sudah terang lagi bersuluh"

Alhamdulillah ana lulus ujian JPJ kereta

TAPI

ianya merupakan buat kali ke2,hehehe... =)

*ujian JPJ pertamanya,gagal di bukit.*

masih ingat peristiwa itu,owh~malu sekali

untuk ujian JPJ yang pertama rujuk di artikel(entry blog) sebelumnya

Hari ini jam 12.** tengah hari baru sampai turn untuk ulangan

*Biru no.27* <<<---nombor ana

Alhamdulillah sempat buat sebelum JPJ rehat.

yay!~boleh balik awal sikit ;)

-
-
-
1) ok,NEXT! (jerit pegawai JPJ)
lafaz Bismillahirrahmanirrahim mengeringi dgn getaran hati*nervous*
ana pun drive la sampai ke bukit,

BERHENTI

*tengok tayar,ok!kena garisan kuning* >>angkat tangan.

Pegawai JPJ:Tarik handbreak~

ok

bahagian bukit:Alhamdulillah,lepas(pas)

-
-
-
2)Bahagian parking

*tetiba,gear tak makan pula*
aduh~
dalam saat segenting ini

dengan mengingati Allah membuatkan hati menjadi tenang

Alhamdulillah,lepas(pas).

-
-
-
3)Last part,3 penjuru

*masih sama,masalah gear*

cuba hingga berjaya tukar gear

Alhamdulillah,lulus...~

Alhamdulillah...THANK YOU ALLAH


nota 1:Semak kplspm/maktab guru hari ini,sedih juga tak dapat.InsyaAllah,ada rezeki lain..


“Dan sekiranya kamu bersyukur, maka Aku akan tambahkan(nikmatKu)…” Surah Ibrahim ayat 7.



“Dan sekiranya kamu kufur(tidak bersyukur), sesungguhnya AzabKu amatlah pedih” Surah Ibrahim ayat 7(sambungan ayat tadi).



“Dan boleh jadi apa yang kamu tidak sukai itu baik bagi kamu, dan boleh jadi apa yang kamu sukai itu buruk buat kamu, sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui dan kamu langsung tidak mengetahui apa-apa” Surah Al-Baqarah ayat 216.



6 comments:

AizA said...

ALHAMdULILLAH.. masa aiza dulu... kena repeat... sbb failed kat parking... huhuhu... menangis melalak kat ctu... bikin gempaq heheheh

Ibnbakr said...

Alhamdulillah..
Tahniah..

Nur Farhana said...

To Aiza:langgar tiang? =)
mesti sedih punya kan,ye la masa latihan ok,masa test tu faham2 je la

Nur Farhana said...

To Ibnbakr:Alhamdulillah...Syukran,Jazakallah..

shezwan said...

alhamdulillah.. omedatou!!! hehe ^_^

Nur Farhana said...

^^
omedatou??tak faham,hehe