Saturday, 15 October 2011

Bukan bibir ini berbicara,namun hati ini bersuara..

Assalamualaikum wbt.

Lama juga rasanya dah tak update blog ni.selalu buka jenguk blog tapi tak berkesempatan nak update.Tambahan pula ana tak bawa lappy ni pegi KMPP(Kolej Matrikulasi Pulau Pinang)sekali.Takut banyak benda lagha yang ana buat daripada belajar.belajar?belajar?kat sini ana ditakdirkan untuk melanjutkan pelajaran ana setelah SMKPenanti.Alhamdulillah...

http://miggyzaballero.files.wordpress.com/2011/06/study_hard__by_nghichan.jpg

Tapi..belajar di sini memang tekanan.Sebenarnya kat mana2 pun tekanan juga.Dengan result UPS yang ....urrrrggghhhh teruk! =.=" umi n abi,i'm so sorry. =(

Walaupun 4 subjek sahaja.kimia,biologi,matematik n sains komputer.Tapi semua subjek tu berat2.Belajar kat sini,lecture laju.....nak habiskan pembelajaran ikut masa,macam ni la.tekanan juga la..dah la first time belajar duduk asrama.homesick?mula2 tu ye la..tapi lama2 dah tak kisah sangat dah bab rindu2 kat rumah ni sebab yang paling dirisaukan study kat sini.Hanya Allah ja yang tahu.menangis?sudah semestinya...tapi jujur menangis sebab tak dapat nak tangkap apa yang pensyarah ajar kat dalam kuliah.Ya Allah....

MUET speaking test selasa ni.. ='(
ni dugaan juga,group ana gabung dengan pelajar kelas akaun yang tak kenal?
tahu..tak kenal langsung~buat masa ni just contect guna mesej ja untuk bagi tahu dia yang kita ni akan berjuang sekali.bila kita nak buat latihan ya?nape tak contect ana pun?ke...ana yang patut bertindak? =(
PSPM(exam last sem2) akan menjelema khamis ni.Tapi persediaan?apa nak jadi dengan ana ni mudah sangat putus asa dan mudah juga bersemangat balik tapi lepas tu rasa lemah balik.faham?

Ya Allah..tolong lah hambamu yang lemah ini.
Malam2 kononnya nak stay up sampai 3 pagi.ni pukul 12 malam dah syahid atas buku.tambah2 kalau study bio,10 minit lepas tu dah syahid atas buku.macam mana nak jadi doktor di Hana!bangun la!kimia.....math...bio....s.comp.....MUET!!!!!!!!!!~ =.="

PSPM !Coming soon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
makin jauh kita lari,makin dekat dia datang nak tegur kita.
Hai...PSPM dah datang ni,awak dah sedia?
toleh belakang,

...

ehhh,awk PSPM bila datang?tak sedar pun.
ha......................sudah jangan la jadi seperti situasi diatas ni,menakutkan sgt! = {

nak tak nak,ana dah ada di sini,nak tak nak ana kena belajar.ana nak belajar!ana suka belajar!tapi kenapa ana selalu lambat dapat dari orang lain?Ya Allah..betapa kau mendugaku.
Myroomate,budak akaun 4 flat,makan cukup,tidur cukup,siap boleh lepak baca novel berlambak-lambak,tengok video hujung minggu,main game.tapi dia 4 flat!mudah ja Allah bagi kat dia.

ana !cukup!jangan merungut!ingat itu ujian dari ALLAH!
sabar....

redha....

PSPM?

InsyaAllah ada masa lagi,teruskan usaha......usaha.....usaha.....usaha.....usaha.....!!!!!!!!!!!!!!!!

Allah tengok usaha kita,bukan kejayaan!~

ni dapat luah juga akhirnya kat blog(i'm home outing sehari dua),dah lama pendam dan rasa malu ja nak luah tapi sekarang,Alhamdulillah ringan beban sikit.Pray for my succes ya! ^_^"

nak balik Kolej dah~
adios..
Assalamualaikum.

Doakan kejayaan saya.Syukran jazeelan. ^.^"

5 comments:

mujahidah said...

assalamu'alaikum wbt buat insan yang sedang berjuang di medan ilmu.
alhamdulillah enti dipilih oleh Allah swt untuk merasa pahit manis dalam menuntut ilmu-Nya.
kita merancang tapi Allah juga merancang dan perancangan Allah jauh lebih hebat dan paling baik buat kita. ^_^
yang penting Allah redho setiap amal kita. inshaAllah.

man jadda wajada
usaha+doa+tawakkal
apapun resultnya kita pasti tidak akan kecewa

note: everyone feel the same

Dr Ibnbakr said...

Dan percayalah,Allah tidak membebankan hambaNya dengan sesuatu yang tidak sesuai dengan keupayaan hambaNya.Berusahalah,insyaAllah kejayaan menanti.

Anonymous said...

chayok ! cyayok . kui66

Nur Farhana said...

mujahadah:Waalaikumussalam.Syukran ukhti bagi ana semangat.^_^

=D

Dr Ibnbakr:InsyaAllah..akan ana teruskan perjuangan ini.

Mabruk ya akhi ^_^
dah fly...

Anonymous:thanks.~siapa ni?

N.A.M.N said...

smoga berjaya ukhti.. ^^