Thursday, 31 March 2011

Hari yang mendebarkan =p

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum wbt. ^^

Siapa kat sini dah ada lesen Kereta??? (angkat tangan!~)http://www.emocutez.com

hemm...ramai juga yer.. (p/s:to liyana tak yah la angkat tangan,tau la lulus,huhuhu..)

Untuk entry kali ini,ana nak cerita pengalaman ana belajar di sekolah memandu melati dan ujian JPJ(yang menggerunkan tu~) ;D

Hari selasa yang lepas tu..{29/3/11} ,hari yang mendebarkan tu,huhuhu...JPJ test
lepas ambil no.siri kat office dia kesemua calon yang bakal diuji oleh pegawai JPJ terpaksa?? beratur untuk dapat kan tag no.siri tadi utk digantung di leher.No.siri ana emmm....kalau tak silap warna kuning 39 (kotttt... lupa,suda~)

okeyh~lepas dapatkan tag no. masing2 gantungkn di leher anda kalau tak mahu kena marah~http://www.emocutez.com huhuhu...tak de la kena marah sampai mcm ni ~gimik je

lepas tu,tunggu untuk masuk bilik dengar ceramah dari "ketua pegawai JPJ"
aduh~ramai sgt2 dlm bilik tu yang tunggu utk dengar ceramah,maklum lah kan~musim2 mcm ni la bebudak lepasan SPM yg paling ramai sekali (termasuk ana la~)yang tak berkesempatan nak dapat kan tempat duduk,okeyh la~diri jer tak lama pun.(ana???berdiri la jg)

Pegawai JPJ tu kata:Utamakan keselamatan,pakai tali pingang keselamatan dan bla...bla..bla...(byk lg la kalau nak terangkan) aiiceehh..mcm la ingat sgt~
n tak lupa juga Pegawai JPJ tu kata tak payah la takot dgn kami,kami tak makan orang,kami makan nasi =D
then,sesorang no.siri dipanggil utk isi borang JPJ sehingga la no.siri ana yg dipanggil,aduh~mcm mne pula boleh tak dengar tadi.ok,cover2 tak de la lambat bertindak balas sgt.
lepas tu,pergi la jalan sampai kat pondok menunggu utk di test oleh JPJ.ramai sgt2~
sabar je la tunggu,http://www.emocutez.com

giliran demi giliran mendahului~dan barisan kerusi masih dipenuhi mengikut no.siri masing2.

tetiba...http://www.emocutez.comseorang kaum hawa(lebih kurang sebaya) yg duduk kat sebelah ni bersuara:errr...tak takot ka?nampak relax shj.
ana:hemm...takot jg la(tak kan nak tunjuk,dlm hati ni berdebar la cik kak oii~)

Macam2 gelagat la masa tunggu tu sambil tengok calon2 lain yang sedang di test di bawah(kat kawasan kena test,kawasan menunggu di atas).Paling ramai sekali kaum cina.Sambil tengah tengok tu ada juga calon2 yg gagal(sudah semestinya la ada kan,termasuk ana) contohnya mcm langgar tiang tu ka,naik bukit terundur/terkeluar dari garisan kuning.Bila dengar tiang terjatuh atau lihat kereta yg naik bukit tu gagal,ada jer suara sumbang bunyi oooouuuwwwcchhh~(lebih kurang maksud dia mcm aduh,mungkin)http://www.emocutez.com mahu tak bunyi mcm tu,maksudnya gagal la test JPJ anda(gagal utk test yg bukit maksudnya tak bleh dh buat parking n 3 penjuru TAPI! untuk test jalan raya,still boleh lagi),dan sila keluar dari kereta secepat nya!~(ramai lg yg beratur)

Semakin berdebar la bila sampai giliran ana,okeyh...dengan lafaz bismillahirrahmanirrahim masuk kereta,pakai tali pinggang,start enjin kalau mati,masuk gear 1,tarik handbreak,gerak.....!!!~ test kat bukit dulu.
bawa la kereta tu oleh ana sampai kat atas bukit agak2 tayar dah ada kat garisan kuning,brek,tarik handbreak.dengan semangat tengok kat luar bawah,tayar atas garisan kuning,Angkat TANGAN terus! ouuhh...semangat!

tetiba...http://www.emocutez.com aduh~ enjin mati pula dah.nak start balik(apa lagi ketaq/gigil la)
bila dah gelabah tu,benda lain yg buat,pegi lepas break tangan,brek kaki pun lepas juga(hemm...tunggu lg,kereta tu pun undur la kebelakang)
Pegawai JPJ tu kata FREE GEAR N TARIK HANDBREAK!~TURUN KERETA

masih dalam keadaan blurr...http://www.emocutez.com
betul ke apa yang ana dengar ni,dengan lemah+malu3(malu la semua calon lain tengok!~awat la budak ni gagal) turun dari kereta,tutup pintu kancil tu,tak rapat,tutup lg sekali,tak bleh juga,lagi sekali,hemmm....(nampak sgt lemah semangat terus)sudah,Pegawai JPJ tu kata mai sini tanda tgn kat sini ngn sini.
Kalau kita gagal kat atas bukit tu,ha..alamat nya berhenti la atas bukit tu turun,tak bleh la nk undur2 dh la~(atas bukit oww...semua nampak la~) M.A.L.U.http://www.emocutez.com
owh ya...time JPJ test pagi tu hujan...
http://3.bp.blogspot.com/_jri-JAh0SQM/TS71EBe5zuI/AAAAAAAAAqQ/D8Hi_jKrxxM/s1600/hujan.jpg

Lepas tu,jalan la dgn longlai+kecewa pergi ke pondok seterusnya untuk test jalan raya pula~
teringat pula time belajar kat kelas memandu melati ni sblm hari test,masa time bebas(bebas=bwa keta sndri tanpa cikgu di kwsn dlm kelas memandu,utk luar kat jalan ada cikgu) .masa bawa kat jalan raya,uncle(cikgu) tu kata..haiyaa...mcm mna ni,bwa keta gear tak tukar,lepas bonggol baru brek,stearing lemah.

aduh~huhuhu...sedih,memang tak reti bab2 nak tukar gear ni.mcm mna ni???esok dah nak test!~http://www.emocutez.com hemm...nak kata apa?senyum ja la..(senyum bersalah)

Lepas balik sekolah memandu,ajak abi jom pegi belajar kereta kat mana2.Abi kata,sblm ni ajak tak mau pi,ni last2 baru nak p.(ye la...kereta abi AUTO,kat sana manual, tu yg malas)
Okeyhh..pak lang bagi pinjam keta(manual) utk belajar bawa ngan abi.Sebelum tu pergi ambil ummi balik kerja(petang dah) kat Hospital BM>pergi Batu Kawan.(jauh oww)

Stadium Batu Kawan,hari sblm tu ada jom heboh tu,habis sepah kawasan tu,bukan depa nak cuci!!!~orang nak belajar bawa keta ni.aduh~huhuhu...
http://www.asiaexplorers.com/malaysia/penang/stadiumnegeri/00.jpg belajar bawa kat luar stadium la,best rupa nya belajar kereta ni.(kalau tahu awal2 lg dah ajak abi dgn semangat!)

p/s:Abi kata,emmm..ok juga bwa keta(sblm ni punya dok beleter la sbb tak mahu belajar awal2 lagi)hehehe...sorry la~http://www.emocutez.comummi sampai takot naik keta dgn ana petang tu,mau tak nya,ummi kata ana bawa laju.hehehe...ummi selalu dok cakap bagi signal bila nak kona/belok selekoh tu.thanks ummi sbb ingat kan ana,kalau tak perangai tak bg signal tu terbawa-bawa pula sampai JPJ test nanti.

okeyhh..berbalik pada JPJ test di jalan raya.Alhamdulillah...ana lulus! 17/20.hehehe...
ada 3 kesalahan tu,tak sempat tengok pun,terus bg kat office melati ja utk booking test JPJ lagi sekali utk yg gagal bukit tu.RM50 melayang ~

Alhamdulillah..bersyukur sgt sebab lulus juga kat bahagian jalan raya.Nasib baik la kan~
tak mahu la jadi mcm spongebob yg gagal sampai 99 kali kan???
http://1.bp.blogspot.com/_jXjtLN8xd2g/ShLVdgAeaNI/AAAAAAAAAI0/0E2zb3ekONQ/s320/The+Game+of+Life+-+SpongeBob+SquarePants+Edition.jpg

Lepas test JPJ semua selesai,booking utk test JPJ yg ke2 pun dah selesai,balik la~
ana tunggu ven melati la nak balik rumah(guna transport melati)
masa dalam ven tu dengar lagu freedom-Maher Zain,semangat balik nak buat test JPJ Ke 2 nanti. =D

Di bawah ni nak kongsi sikit la~http://www.emocutez.com
--> Cara hendak menggerakkan kereta.
- Tekan clutch hingga jejak ke lantai dan masuk gear satu dengan cermat dan lembut.
Kaki di pedal clucth diangkat perlahan lebih kurang 60% sehingga terasa badan kereta
bergegar hendak bergerak,tambah sedikit minyak dan kawallah kelajuan dan stereng
anda.Bila sudah stabil dan meter mencecah ke 20km - 25km,tukarlah kepada gear 2
dan meter mencecah ke 30km - 35km,tukar ke gear 3,meter mencecah ke 4okm
tukarlah ke gear 4 dan seterusnya tukarlah ke gear 5 mengikut kelancaran jalanraya.
Sumber:http://tipsbelajarmemandu.blogspot.com/

http://4.bp.blogspot.com/-LrWodv9QWHA/TWeXU5SHyRI/AAAAAAAAALo/VCq6oyWw8cQ/s1600/hop.jpg iklan comel~ ^^

p/s 1:Doakan ana berjaya untuk test JPJ ke2 ya..
p/s 2:Jangan sombong dgn pegawai JPJ ya masa test,hormat dia(bagi salam)bukan nak bodek,cuma hormat la.okeyh!~
p/s 3:Bila la pulak nak ambil lesen moto(moto???takot la..)http://www.emocutez.com
p/s 4:jangan ketawakan rakan yang tak pas test JPJ nihttp://www.emocutez.com
(kejam je),sebaliknya doakan la kejayaan buat mereka.

Sekian dari ana,

Wassalam.http://www.emocutez.com




Monday, 28 March 2011

Maher Zain ~ FREEDOM ~ ^^



Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum wbt.

MAHER ZAIN!~

F.R.E.E.D.O.M

^________^


Maher Zain's latest single titled "Freedom" was composed by him during the height of the Egyptian turmoil in February 2011. This song was first recorded live at Stadium Melewati, Shah Alam, Malaysia during his "Mahir Zain Live In Concert" appearance on Friday, February 25, 2011.

Subhanallah, lagunya memang menaikkan semangat. !~

Maher Zain - Freedom ( Official Lyric )

Gathered here with my family
My neighbours and my friends
Standing firm together against oppression holding hands
It doesn't matter where you're from
Or if you're young, old, women or man
We're here for the same reason; we want to take back our land

Oh God thank you
For giving us the strength to hold on
And now we're here together

Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you're here with us

No more being prisoners in our homes
No more being afraid to talk
Our dream is just to be free, just to be free
Now when we've taking our first step
Towards a life of complete freedom
We can see our dream getting closer and closer, we're almost there

Oh God thank you
For giving us the strength to hold on
And now we're here together

Calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you're here with us

I can feel the pride in the air
And it makes me strong to see everyone
Standing together holding hands in unity
Shouting out loud demanding their freedom
This is it and we're not backing of
Oh God we know you hear our call

And we're calling you for freedom, freedom
We know you can hear our call ooh
We're calling for freedom, calling for freedom
We know you won’t let us fall oh

We know you're here with us


p/s:Semangat la lagu ni!~InsyaAllah...Moga lebih semangat lagi ana utk JPJ test(kereta) esok.^^
p/s:nak download lagu ni?? KLIK SINI

Wednesday, 23 March 2011

Tangis & Tawa di kongsi bersama...SPM2010 lakaran sejarah

Bismillahirrahmanirrahim.

Kelmarin,
23/3/2011,Rabu

telah menjadi lakaran sejarah dalam hidup ana,telah terbuku di dalam
Lauh Mahuz(tiada dipasaran ya..http://www.emocutez.comyang tak boleh di ubah lagi!~

Lembaran baru ini yang akan membawa ana berlayar menuju matlamat dan impian.InsyaAllah~
Lembaran itu ialah
"hei!result spm dah keluar la!~"
http://www.emocutez.com
apa?????????????????

Buat semua sahabat batch SPM2010 yang lulus dengan cemerlang dan straight A,mabruk ya!~

http://firdausmuhammad.files.wordpress.com/2011/01/tahniah.jpg

Man Jadda Wa Jada
Siapa yang berusaha,InsyaAllah pasti berjaya.

Alhamdulillah...ana redha dengan ketentuan dari Ilahi buat ana.
Namun,ana masih mengharapkan sinar pelangi dibalik hujan itu~http://www.emocutez.com

Dear Diary...

http://i673.photobucket.com/albums/vv97/muu01/diary.jpgehem2..nggeee~http://www.emocutez.com

lepas dapat result,pergi salam2 muallimah(cikgu) ucap terima kasih.
ummi call kat sekolah,dengan redha ummi terima apa aje result ana,Alhamdulillah...
InsyaAllah Ummi
ada hikmahnya.

lepas tu balik rumah ajak kawan2 sekali nak tinjau2http://www.emocutez.com untuk isi borang online dan selidiki sikit2 apa2 yang patut tu.
kawan ana tersedar!!!~
dia tak beli lagi no.pin untuk IPG(Maktab Guru)
aduh..~!
ana dah forward dah suruh beli no.pin dan isi borang online.
owh~mungkin juga dia terlupa dan anggap tarikh "off" tu tak lepas lagi.http://www.emocutez.com
semak2 balik kat internet,

owh....~ouuhhh.....S.E.L.A.M.A.T!http://www.emocutez.com
IPG di lanjutkan sampai 25/3/2011 ni
Alhamdulillah,masih sempat InsyaAllah

Hah!tunggu lagi?
apa lagi kami pun rancang la nak pegi BSN beli no.pin untuk dia
naik keta dengan Liyana yang dah ada
"lesen memandu ya"


tup..tup...jeng!JENG!jeng!!!~(suspen)
Farhana,kenapa salinan sijil lepasan sekolah ini ada kat hang(loghat uthara)?
bukan ka kena bagi kat teacher tadi masa kat sekolah?

dengan terkejut nya ana...haaa..????sambil buat muka blur n tak bersalah + TERKEJUT!http://www.emocutez.com

ya ka?aduh~ macam mana boleh tak perasan pula ni.http://www.emocutez.com
kena pi sekolah balik la.
owkehh~perancangan di atur...
Pergi rumah liyana ambil kereta>sekolah(hantar tu la~)>pergi BSN(beli no.pin)

Perancangan di tukar!!
Pergi rumah liyana ambil kereta>sekolah(hantar tu la~)>u-turn ke rumah liyana>syahrina(kwn 1 lg)hantar moto kat rumah tok>liyana bawa adik>alin ada sekali>pergi rumah tok syahrina>pusing balik pergi ambil Hajar>Teruskan perjalanan>ambil majidah>pergi BSN>pergi jusco>Balik..~

Rancang nak pergi BSN 3 orang.
last2~jadi 7 orang dalam kereta liyana.(maaf ya,menyusahkan)
Best nya...~jalan2 ngan kawan,lagi ramai,lagi meriah...http://www.emocutez.com
maaf ya asmira n aina.http://www.emocutez.com
sebenar nya nak pegi beli no.pin shj.

Singgah POPULAR beli novel baru~

yeaaahhhh!

http://firdausmuhammad.files.wordpress.com/2011/02/cemerlang-1.jpg?w=300&h=247

JANGAN PUTUS ASA!
LA TAHZAN!
TERUSKAN USAHA!

DEMI

MATLAMAT

ITU.

Aja!Aja! FIGHTING!!!!!!!!!!!

http://www.emocutez.com
>>>>> http://www.emocutez.com

Wassalam.

Sunday, 20 March 2011

RAHSIA MEKAH & NOMBOR 1.618 -- Keajaiban Allah



Bismillahirrahmanirrahim.

Semua ilmu didunia ini adalah ilmu Allah yang diberikan khas pada manusia melalui intipatinya Al-Quran.Hati-hati, mungkin kitalah yang diperalatkan oleh syaitan untuk menghalang penyebaran dan kefahaman ilmu.ingat, syaitan sangat bercita-cita menjahilkan semua manusia agar mudah disesatkan olehnya.

Antara kandungan Video:

1) Nisbah 1.618 ni memang dah diakui nisbah yang ajaib dalam rekabentuk sebab rekabentuk gunakan nisbah ni akan jadi cantik di mata manusia. itulah sebab nisbah 1.618 ini dipanggil Nisbah Emas atau Purata Emas.

2)Yang lagi ajaib rupa2nya bila diukur, kota mekah bukan sahaja terletak dengan cantiknya pada nisbah 1.618 di bumi, malah juga berada dalam nisbah ini di Arab Saudi. Kaabah juga ajaib sebab terletak dengan nisbah ini dalam Kota Mekah.

3)Tambah2 ajaib lagi bila ayat 96 surah al imran, ada terselit perkataan mekah kat tgh2 ayat tu. Ayat ni relevan sebab menyebut ttg mekah sbg petunjuk keimanan manusia. Bila di kira huruf sebelum dan selepas perkataan mekah, ternyatalah perkataan mekah dalam ayat tu pun terletak dlm nisbah emas 1.618....

kebetulan? tak mgkn...ini adalah perancangan tuhan yg cukup teliti.

Rahsia Keajaiban Mekah dgn Nombor 1618 Keajaiban Islam

Himpunan 40 Hadis Nabi Muhammad SAW




Bismillahirrahmanirrahim.

Rasululullah SAW bersabda yang diriwayatkan oleh at-Tobarani yang bermaksud:

"Aku tinggalkan kepada kamu dua perkara; dan jika kamu berpegang teguh dengan kedua-duanya, kamu tidak akan sesat selama-lamanya, iaitu Al-Quran dan Hadis Nabi."

Hiburan berinfomatif. Hiburan untuk santapan rohani dan jasmani. Ringkasan himpunan 40 hadis Nabi Muhammad SAW dengan iringan lagu Al-Muallim oleh Sami Yusuf. Amalkan pengajaran dari hadis untuk kebaikan dunia dan akhirat, insyaallah.

Indahnya MUSLIMAH bertudung labuh ^_^

http://shadiqahmujahidah.files.wordpress.com/2010/07/4566594259aa16d0dc9copyim8.jpg

Bismillahirrahmanirrahim.

Saat qalbu merungkai bicara yang tersingkap di dalam sangkar, mulut terkunci menghurai bicara tabir, jari jemari menari-nari di atas papan kekunci cuba untuk menyigkap rasa ini,mata meliar mencari solusi bicara hati,nur suria terlindung di balik kepulan awan kolumbus yang semakin pucat zahirnya,lalu...terbitlah titik2 jernih dari kepulan awan suram itu,permata jernih itu turun membasahi tanah bumi duniawi yang gersang,menyuburkan tanaman,hidupan dan menyegarkan qalbu musafir dunia ini seperti ana,awan kolumbus yang tadinya suram itu kembali galak beransur-ansur menerbitkan bau warna suci, lalu memberikan kesempatan buat nur suria menerangi alam duniawi,tiba2 sang pelangi ceria menyelusuri awanan putih kebiruan merentasi nur suria itu,SubhanAllah lafaz ditabir bibir dizahirkan,sungguh indah ciptaan Ilahi,Kegusaran yang tadinya membelenggu naluri membuahkan hasil yang warna warni di sulami dedaun kayu berzikir memuji Ilahi.

Kitaran itu berulang lagi sehingga dunia memejamkan mata,sehingga pepohon diam membisu,sehingga musafir dunia tiada nyata.

Begitu juga qalbu ini,

saat gusar pasti akan membelenggu

saat ceria pasti akan menyinari

Maaf ya,berpuisi entah apa-apa ^^

TAPI...(diam membisu seketika)
Telah lama hati ini ingin merungkai gusar awan kolumbus yang terpendam dalam hati,
namun tak punya kekuatan diri.

Akhirnya,titik-titik jernih itu membasahi pipi dan didalam hati hanya mampu berdoa padamu Ya Rabbi.

Adakah ana membuat kan anda tertanya-tanya??hehehe...maaf sekali lagi =D

Sebenarnya ana sudah lama terpaut pada dia,
indah sekali memandang,
ingin sekali mencuba,
Ana jatuh cinta denganmu tudung labuh dan niqab(masih waras ya!)

(^_~)

http://3.bp.blogspot.com/_9GERCN7D2II/SagJ-V6zDfI/AAAAAAAAABw/u1kb11UTcHI/s400/muslimah+n+niqab.jpg

Sekian lama,hati memendam rasa yang membuak-buak bagai gunung berapi yang hanya menghitung saat untuk meletus!Duuuuuuuuuuusssssssssshhhhhhhhhhhhh.....~

Ana membuat keputusan untuk merungkai sulaman gusar dalam hati ini buatmu ummi.
ummi...ana teringin sangat bertudung labuh dan berniqab.
ummi...benar,hati ini benar2 tulus
ingin bertudung labuh dan berniqab

Ana akui,
ana hanya musafir dunia yang biasa,
mencari sinar mardhatillah ilahi,
mengecapi redha ilahi,

ana hanya bersekolah di sekolah harian biasa bukan sekolah agama.
ana juga bergaul dalam persahabatan.
Namun ana masih waras dalam mengenal hukum garis syariat,
ana hanya ingin lebih mendekati mu Ya Allah
Ya benar,bukan dengan hanya bertudung labuh dan berniqab dapat mendekati ilahi
Namun ana ingin berhijrah ke arah yang lebih baik dan ana selesa dengannya
salahkah?

Setelah mata bertentang dengan ummi menutur bicara rahsia terpendam ini
ummi lebih memilih memberikan ana "lampu merah"
ana sangat mengharapkan "lampu hijau" itu dari ummi.
{ni bukan siri merebut lampu trafic light ya..!~} ;)

bertudung labuh menjadi persoalan tergantung,inikan pula berniqab?
ana akur pertama kalinya,
Namun hati tetap berperang berjihad
untuk bertudung labuh dan berniqab

Ummi memberikan alasan ilmu agama tidak cukup,akhlak itu ini,nanti nak belajar macam mana,kerja lagi dan ...

Ana akur dan ana akui mengenainya,ana tidak miliki ilmu agama yang gred A++
Jika itu yang ummi persoalkan ana faham
ana akan cuba memenuhi kretiria itu ummi,
InsyaAllah...

ingat tak lagi ummi,
semasa kita berjalan bersama di Terengganu,ana cuba memujuk ummi dan meminta ummi menemani ana untuk ke satu kedai yang menjual tudung labuh itu.
Ummi sudi menemani ana,hati ana berbunga indah
setelah sampai di kedai itu,ummi membelek kain itu.
ummi kata kain itu hangat(panas) nanti bila pakai.
lalu...kami berpaling untuk pulang ke hotel penginapan.
tak jadi beli,
ana sabar menanti saat indah itu

ketika berjalan-jalan di Kuala Lumpur,
ana mengajak ummi untuk ke kedai kain untuk membeli membuat tudung labuh,
namun...hajat itu tidak juga kesampaian.
ana akur...

Ummi...tahu tak yang ana masih menanti hari itu,
Ummi...terima kasih kerana sudi juga memberikan kebenaran untuk ana bertudung labuh
meskipun kebenaran ummi masih samar




Harapan ana,semasa melanjutkan pelajaran di IPT nanti
ana akan bertudung labuh.
niqab?InsyaAllah...akan menyusur
Mohon Doanya ya..^^

Moga bertambah lagi kecintaan serta kasih sayangku pada Allah SWT
Rasulullah SAW
Ummi dan abi

ana masih ingat semasa hati menimbulkan rasa untuk bertudung labuh dan berniqab
dan di saat itu lah
ramai muslimah yang bertudung labuh dan berniqab yang ana jumpa
di mana sahaja
bahkan yang melintasi di hadapan rumah ana

adakah ini hidayah dari Allah?
hidayah itu milik Allah
Moga Allah mempermudahkan lagi hajat ana ini
AMIN...

Untuk melakukan kebaikkan itu pasti ada halangan dan cabaran.
^_^

Biar pelangi itu membiaskan cahaya nya,
biar awan kolumbus itu menagih keindahannya,
biar permata jernih itu membebaskan dirinya,
biar suria itu menyinari lembaran qalbu,

http://1.bp.blogspot.com/_TpJLEbb76h0/TSdr8SFWJSI/AAAAAAAAAIg/4PaNxNecmv8/S220/niqab.png

Ya Allah kurniakanlah Kami Kejayaan dalam Keputusan SPM2010 kami

http://blogsyarih.com/wp-content/uploads/2010/10/sppm.bmp

Bismillahirrahmanirrahim.

Dengan nama ALLAH...


Ya Allah kurniakan la kami kejayaan dalam keputusan SPM kami...

Semoga kami semua berjaya dengan cemerlang...

Semoga semua sahabat2 kami bergembira dengan keputusannya

dan

janganlah ada seorang pun yang tercicir dan bersedih dengan keputusannya,

jika kau telah tetapkan kegagalan buat kami

maka ubahkanlah menjadi sebuah kejayaan...

najihna fikulli imtihan khususan fi spm ya Allah...

fi dunia wal akhirah istajibillahuma doa ana ya Allah aminn...

Moga kita semua beroleh keputusan yang terbaik dan cemerlang.

(SPM2010)


AMIN

23 March 2011,Rabu

TRIP WITH FAMILY March 2011

بسم الله الرحمن الرحيم

بارك الله فيكم

السلام عليكم

Sedikit perkongsian melalui gambar'pic' yang ana ambil semasa perjalanan melawat negeri2 dalam Malaysia ni.^^
TRIP with my lovely FAMILY.
5 hari 4 malam
12/3/2011 - 16/3/2011
Sabtu - Rabu
Terengganu > Teluk Chempedak(Pahang) > Genting Highland(Pahang) > Kuala Lumpur
Perjalanan yang panjang...Kesian abi selaku pemandu kereta,fuh!~mesti letih bawa sampai beratus-ratus KM.
Kalau la ana dah "settle"kan lesen memandu,InsyaAllah ana boleh gilir2 bawa kereta dengan abi. =D

Walaubagaimanapun,akhirnya...ana kecundang.demam! hehehe.. (-_-)"
Ujian dari Allah...
demam masa time balik dari Trip
Alhamdulillah dah sembuh sehari lepas tu

Tapi...
Ni baru berkesempatan nak update blog setelah AFK selama beberapa hari.
gambar2 trip kat bawah ni sepatutnya disusun ikut urutan yg betul.
Dah jadi macam ni,maksudnya gambar yang dari bawah tu sepatutnya start dulu.
maaf...akan kesilapan ini.. =)

SubhanAllah...
Memang indah ciptaan Allah di dunia ini.



Ni gambar kereta api lama di luar Muzium Negara,KL



Kitab suci AL-QURAN lama yang bertulisan tangan.
SubhanAllah~


Pemandangan di luar Muzium Negara,cantik kan? ;)
cuaca agak panas masa ni~


Alhamdulillah~
berkesempatan juga untuk melawat I-City
^___^ NICE!


cantik...pemandangan bukan pokok sebenar yg telah bertukar warna ya...!~
lampu LED yg digunakan.
=p


di gurun Sahara??
tak de la~
di I-City ni


Syukran acu(mak su) sbb sudi bawa ana n family jalan2 kat sini.


Genting Skyway parking yg atas tu.
Parking FULL.
So,abi terpaksa la park di atas sekali. ^^



Jangan panic bila cable car ni berhenti di tengah2 hutan belantara tu.
mereka ada sebab.
Sebab nya nak sesuaikan dengan cuaca dan memberikan keutamaan kepada warga tua yang menaiki cable car ni.


dah sedia???
Bismillahhirrahmanirahim..
bergerak.....!!!!!~krek..krek..krek....zummmm............
jumpa pelancong arab,korea,jepun. =)


Semasa di perhentian R&R menuju ke Genting Highlands..
curi2 ambil gambar,adik lambat sangat singgah beli ice-cream pula. =D


Pantai yang ana lupa nama dia,sedangkan tengok sign board dia.
aduh!~maaf ya
Pantai K...(entah la ;) )


SubhanAllah~
cantik kan pemandangan Kampung Nelayan ni
Terengganu


Pintu Gerbang nak ke Masjid Kristal,Terengganu


Masjid Kristal,Terengganu.
hujan renyai2...
ramai juga pengantin ambil photo shot di sini


^________^

Alhamdulillah..Selamat Pergi dan Pulang dari TRIP ni.

p/s:Untuk miki n Ciki(my lovely hamster) sorry ya sebab tak bleh nak gendong bawa sekali pegi sana. ( ^_~ )

Wassalam..


Nur Farhana